KVKK Çalışan Farkındalık Eğitimleri – 1

Kişisel verileri Koruma Çalışan Farkındalık eğitimleri
Çalışan Farkındalık Eğitimleri

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu KVKK Çalışan Farkındalık Eğitimleri

7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’, kişisel verilerin işlenmesinde öncelikle özel yaşamın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen Tüzel ve Gerçek kişilerin yükümlülükleri ile yerine getirmesi gereken kuralları düzenleme amacını hedeflemektedir.

İlgili Kanun’da belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek; üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılamayacaktır. Kanun’da ayrı ayrı maddelerde de belirtilmiş olan bu maddelere uyulmaması halinde, kurumlar idari para cezasına çarptırılabileceklerdir. Kanuna göre kişisel verileri ihlal edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.

Ayrıca bu veriyi ihlal yolu ile ele geçiren kişiye de 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilir. İdari para cezaları ise yerine getirilmeyen madde(lere) göre değişmek üzere 5,000 TL’den 1,000,000 TL’ye kadar artabilmektedir.

KVKK kapsamında kurumların yükümlülüklerinden bir tanesi de personellerine kişisel verilerin korunması ile ilgili bilgilendirme ve KVKK Çalışan Farkındalık Eğitimleri aldırmasıdır. Kişisel veri koruma sistemi çalışan farkındalığı olmadan sürekliliği sağlanamayan bir süreç olup sistemin sağlıklı olarak çalışabilmesi için çalışanlara KVKK farkındalık eğitimleri verilmelidir.

2021 KVKK Kabahatler İdari Para Cezaları Güncellendi

Kişisel verileri koruma kurumu resmi web sitesi : https://www.kvkk.gov.tr/